Apuna tilausta tehdessä

Tarvitsemme ovien ja muiden tuotteiden hintatarjouksen laatimiseen mahdollisimman yksityiskohtaisia tietoja. Mitä enemmän lähtötietoja on käytettävissä, sen tarkemman hintatarjouksen pystymme laatimaan ja lopullisen hinnan ja tarjouksen erot jäävät vähäisiksi. Tuotteiden tilaustiedoissa ei ole useinkaan mainittu värisävyn RAL-koodia, se taas saattaa tarkoittaa eri sävyjen (mm. punaiset ja keltaiset sävyt) kohdalla isoja hintaeroja.

Myös lukitustiedot jäävät usein puuttumaan, ei ole ilmoitettu, asennetaanko oveen sähkökäyttöinen tai muun tyyppinen lukko tai mitä lisätarvikkeita toivotaan, missä vaaditaan kaapeleiden läpiviennit ja antureiden aukot. Lukituksessa on hyvä käyttää avainpesien sarjoittamista.

Sen lisäksi on huomioitava, että nykyaikaisissa lukoissa on usein lukkorunko ja avainpesä eri tuotteita, joten oven valmistajalta pitäisi tilata ovet lukkorungoilla ja sulkulaitteilla, silloin saadaan lukkorunko sopimaan vastarautaan ja sulkulaitteen vetovoima vastaa ovilevyn painoa. Avainpesät voidaan myöhemmin samanaikaisesti kaikkiin eri valmistajien valmistamiin oviin.

Rakennuskohteeseen sijoitetaan ovet viimeistelyä edeltävässä vaiheessa, jos ovessa ei ole asennuksen aikana lukkorunkoa ja sulkulaitetta, mikään ei pidä ovea suljettuna ja ne saattavat vaurioitua rakennustöiden aikana.